ΛΕΒΑΝΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣΟ δημοσιογράφος Βασίλης Λεβαντίδης είναι από τα πρώτα στελέχη της Τοπικής Ραδιοφωνίας στη Θεσσαλονίκη (1989), γράφει στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ είναι ευρύτερα γνωστός από τις εκπομπές του για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση.
Γεννήθηκε το 1971 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και μεγάλωσε στους Αναργύρους Φλώρινας. Σπούδασε Δημοσιογραφία, Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις - Διαφήμιση και Λογοτεχνία στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Κ.Ε.Π.Ε. (Αθήνα) και στο Κέντρο Ελευθέρων Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών - Κ.Ε.Φ.Κ.Σ. (Θεσσαλονίκη).

Πολιτιστικός συντάκτης της εφημερίδας "Ημερησία" (από το 1999) και αρχισυντάκτης Πολιτιστικών στην εφημερίδα «Εγνατία» και «Εγνατία του Σαββατοκύριακου». Συνεργάτης του πρώτου διαδικτυακού λογοτεχνικού περιοδικού www.elogos.gr

Συνεργάστηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό "Επιλογές" της Κυριακάτικης "Μακεδονίας" και με τα περιοδικά "Ταχυδρόμος" του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, "Θήτα" του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βελλίδη, "Εδώ Ελλάδα","Θητεία" του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, «Ηealth and Sports » κ.α.

Αρχισυντάκτης από τον Μάιο του 1994 εως τον Δεκέμβριο του 2002, της εβδομαδιαίας πολιτιστικής εφημερίδας "Το Όραμα".

Την πορεία του στο χώρο της τηλεόρασης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1995 από την περιφερειακή τηλεόραση της COSMO TV με τη μοναδική από ιδιωτικό κανάλι στη Βόρεια Ελλάδα εκπομπή για το βιβλίο με τίτλο "Best Seller".

Από τον Μάρτιο του 1998 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2000, συνεργάστηκε με την τηλεόραση της T V MAΚΕΔΟΝΙΑ , όπου παρουσίαζε την εκπομπή "Οδός Βιβλίου", με συζητήσεις για τη λογοτεχνία,αφιερώματα και παρουσιάσεις του έργου ελλήνων και ξένων συγγραφέων, παραγωγή που μεταφέρθηκε για την τηλεοπτική χρονιά του 2001 στον τηλεοπτικό σταθμό BEST NEWS .

Συνεργάστηκε με την εκπομπή "Νόστος" της ΕΡΤ3 (2001 – 2004) όπου είχε την ευθύνη και την επιμέλεια για το ειδικό πολιτιστικό ένθετο για το βιβλίο και τη λογοτεχνία "Βιβλίο, ένα παράθυρο στον κόσμο" και έμφαση στις εκδόσεις που αφορούν την ιστορική μας παράδοση, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Συνεργάστηκε (1994
– 2004) ως στέλεχος του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (Φεστιβάλ Βιβλίου, Διαβαλκανικό Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου) και τον Σύνδεσμο Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης (1995 – 2004).

Συνεργάτης του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας "Θεσσαλονίκη 1997" ως συντονιστής του προγράμματος για την υποστήριξη και ανάδειξη του έργου και της προσφοράς των "Λογοτεχνικών Περιοδικών της Θεσσαλονίκης" (1996).

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2003) και πρώτος Γεν. Γραμματέας του Ιδρύματος Φίλων του Ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη (2004).

Ερευνητικό μέλος του Κέντρου Ερευνών και Προγραμματισμού (Κ.Ε.Π.).
Μέλος και πρώην Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ραδιοφώνου - Τηλεόρασης.
Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό. Βερολίνο (1990, Ενοποίηση των δύο Γερμανιών), Βρυξέλλες (1990, 1998, 2002) Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών- Προετοιμασία Διάσκεψης του Κάαρντιφ, Προετοιμασίες του euro ), Στρασβούργο (1992, Λήξη της Βρετανικής Προεδρίας), Κύπρο (1993, 6 η δολοφονία εθνοφρουρού στην «πράσινη γραμμή» - προετοιμασία νέου γύρου συνομιλιών για το Κυπριακό), Zυρίχη (Στατιστική για την Οπτικοακουστική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια εκδόσεων και τη διαφημιστική επικοινωνία, παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων δημοσίων σχέσεων και ευαισθητοποίησης του κοινού, ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε θέματα βιβλίου, επικοινωνίας και ενημέρωσης.

πηγή: http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=462&t=4018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου