ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΙΣ ΚΑΥΚΑΣΟΝ ΡΩΣΙΑΣ» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ


αναδημοσίευση από: http://radioakrites.blogspot.com/2010/07/blog-post_1958.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-7-2010

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας" που φιλοξένησε την περασμένη Πέμπτη ο Δήμος Πολίχνης στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην παρουσίαση του βιβλίου των συγγραφέων Ανδρέα Αθανασιάδη και Χρήστου Μιχαηλίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ παραβρέθηκαν πρόεδροι Συλλόγων Ποντίων και Παλιννοστούντων αλλά και πολίτες.

Το βιβλίο περιγράφει την πορεία μιας ομάδας ανθρώπων, που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους τον Πόντο, το 1878, για να εγκατασταθούν στο Κυβερνείο Καρς του Καυκάσου, με μοναδικό αντάλλαγμα την Ελευθερία που τους υποσχόταν η ομόδοξη Ρωσία.

«Είναι μια περιπλάνηση στο χώρο και στον χρόνο, μια κατάθεση ψυχής, μια παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές», επεσήμανε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης αναφερόμενος στη θεματολογία του Βιβλίου.

Ο κ. Θεοδωρίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Καράισιν τη σημερινή Πολίχνη, τόπο συγκέντρωσης αρκετών προσφύγων.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης του βιβλίου ενώ προλόγισαν ο δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης και ο κ. Αβραάμ Μιχαηλίδης πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοκώμης.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ TΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ταχ.Δ/ση: Θ.Καρυπίδη 2, Τ.Κ. 565 33

Τηλ.: 2310-649003-4

Fax: 2310-649003

E-mail: gtypou.dimpolixnis@gmail.com

dimospolichnis1@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου